Sunday, August 31, 2014

Promosi Shaklee: Ogos 2014, GLA Buy 6 Free 1

Assalamualaikum..
 
PROMOSI Shaklee untuk bulan OGOS 2014!!!!
 
Produk apakah pula ye??
 
WOW! GLA..HOT product juga ni. :)
 
 
 
 
Siapakah patut mencuba GLA? Apakah kelebihan GLA? 
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • Masalah fibroid atau cyst
  • Sesuai untuk mereka yang inginkan zuriat, salah satu usaha yang disyorkan. 

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Tuesday, August 5, 2014

Resepi Bun Roti Boy sedap!

Assalamualaikum..

Smlm saya ada cuba resepi bun roti boy. Alhamdulillah..sedap dan sebijik rasa mcm roti boy. Bg saya dah tkde kekurangan dah. 

Berikut resepinya..

Bahan-bahan (17 biji bun)

i) Filling

200 gm mentega
1/2 teaspoon vanilla essence
70 gm brown sugar


ii) Topping
200 gm mentega
160 gm gula icing
3 biji telur grade A- pukul sedikit
1 suduk kecil perisa kopi- boleh diganti dgn melarutkan 2 sudu besar instant coffee dengan 1 sudu besar air panas.
200 gm tepung gandum


iii) Doh Roti
500 gm tepung berprotin tinggi- diayak
2 sudu kecil bread improver + 2 sudu kecil bread softner ( optional)
20 gm susu tepung
75 gm gula castor
3 sudu kecil dry yeast
1 sudu kecil garam
1 biji telur- dipukul
250 ml air/ susu segar ( Jgn gunakan susu tepung sekiranya menggunakan susu segar).
60 gm mentega


Cara-cara

Filling- Pukul mentega dgn mixer pada kelajuan sederhana selama 3 minit. Masukkan esen dan gula perang. Simpan di dalam peti sejuk sehingga sedia untuk digunakan.

Topping- Putar mentega dgn mixer pada kelajauan sederhana selama 5 minit. Perlahan2 masukkan telur,gula icing, dan coffee flavoring. Ayakkan tepung kedalam adunan and putar lagi pada kelajuan perlahan sehingga semua sebati. Simpan didalam peti sejuk sehingga sedia utk digunakan.


Doh Roti

Gaul rata tepung, gula dan garam di dalam mangkuk.

Masukkan yeast, bread improver & bread softener ( jika menggunakannya) dan gaul rata lagi.

Masukkan telur dan air/susu segar.

Uli adunan sehingga menjadi adunan dan masukkan mentega. Uli lagi sehingga lembut & elastik selama 10-15 minit.

Nota: Saya skip perkara-perkara di atas utk doh krn saya guna breadmaker. Saya letak semua bahan dan tekan fungsi doh. Bread maker tu uli sampai siap.

(Saya tumbuk2 sedikit doh untuk keluarkan angin dan uli guna tangan selama 3 minit). Bahagikan dough kpd 17 biji bola kecil dan biarkan selama 10 min.) Nak tutup dgn plastik wrap pun boleh tp saya just biarkan mcm tu je.


Leperkan dough di atas tapak tgn dan letakkan inti/filling. Tutup rapat supaya inti tidak meleleh keluar sewaktu dibakar.

Susun diatas loyang pembakar yg sudah dilenser dgn mentega/minyak/tepung dan jarakkan dlm 7.5 cm.

Rehatkan selama 45 min di tempat panas (saya biar sahaja atas meja).

Pipe kan topping diatas bun secara spiral bermula dari top center.

Bakar dlm oven yg telah dipanaskan pada suhu 170C selama 15 min atau sehingga bun keperangan.

Selamat mencuba!!

*********************
Mencari supplement Shaklee? Saya dealer Shaklee.

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Thursday, July 31, 2014

PROMOSI Shaklee Julai 2014: VIVIX Buy 6 Free 1

Assalamualaikum..
 
Alhamdulillah promosi yang ditunggu2...best2...VIVIX ada promosi bulan ni, Julai 2014. Saya memang nak sangat2 Vivix ada promosi sbb Vivix memang produk Shaklee yang terbaik terutamanya utk penyakit2 kronik.

 
 
Apa yang anda dapat Nikmati dengan pembelian VIVIX Buy 6 Free 1 ni???
 
FREE Membership
BONUS dalam CASH sebanyak RM 109++
JIMAT RM54 atas sebotol!!
Menikmati kelebihan menjadi ahli dan dapat join group exclusive kami!


Selain dari itu, anda juga ada pilihan lain, beli 2 botol sahaja, anda dapat kelebihan berikut:
 
 
FREE Membership
Dapat BONUS in CASH dari Shaklee
Menikmati kelebihan menjadi ahli dan dapat join group exclusive kami!

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Friday, July 4, 2014

Puasa hari ke-6:Hari ni punya pencuci mulut..

Assalamualaikum..

Done!!

Pencuci mulut hari ni...kastad jagung dan dadih mangga...Dadih mangga tu pakai yg instant jerk..hehe..byk kat kedai2...

Resepi Kastad jagung

1 tin susu Ideal
1 cwn tepung custard
2 cwn air
1 tin corn in cream (Ayam brand)
3/4 cwn sugar
Secubit garam
2 sudu kecil vanilla essense

Cara-caranya:

1) Bancuh tepung custard dgn air
2) Masak susu dlm kuali dgn api perlahan
3) bila susu dah panas, masuk bancuhan custard dlm susu n constantly stir.
4) masuk gula n garam...dan kacau hingga adunan jadi pekat dan sebati (bila angkat, mixture jatuh mcm ribbon/tali).
5) masukkan corn in cream dan vanilla essense.
6) kacau dlm 3 mins, Tutup api dan masukkan dlm bekas kecik2 tu. Sbb nnt senang nk mkn guna sudu sbb lembut..dokleh potong.
7) sejukkan n keep refrigerated...best served kalu sejuk.




Sedang mencari supplement terbaik? Shaklee memang supplement terbaik!
 
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
Shaklee ID: 860714
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Apa beza ESP dan Meal Shakes??

Assalamualaikum..

Ok..skrang nozi nak share apa beza ESP dan meal shakes.

 


Mealshake:
Berat : 544g

Sumber : Buah2an, sayur2an, kacang soya & lactabumin (sejenis susu)
Kandungan Kalori : 120 kalori setiap hidangan
Kandungan Nutrisi :Mengandungi 24 jenis vitamin & mineral yg diperlukan oleh badan.
  • Kaya dengan serat yang membantu membuang lemak berlebihan dari perut & usus.
  • Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium yg diperlukan untuk membina tulang dan sel2 untuk membesar
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zink & selenium yg merupakan agen antioksida yg bertindak melawan jangkitan
Siapa yg sesuai ambil : Sesuai untuk semua golongan kanak2, orang deawasa (lelaki dan wanita) ibu hamil dan mennyusu serta warga tua.

ESP :
Berat : 850g
Sumber : Non GMO Soya
Kandungan Kalori : 110 kalori setiap hidangan
Kandungan Nutrisi : Mengandungi 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.
  • Dihasilkan dari 30kg kacang soya Non GMO dan turut diperkaya dgn 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Mengandungi 14g protein dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan.
  • Genistein yg terkandung dlm kacang soya membantu mengawal pertumbuhan sel kanser.
  • Juga sgt baik dlm pemulihan uterus, ovary, menopause dan prostate.
  • Satu hidangan ESP bersamaan dgn 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sgt mudah diserap oleh tubuh.
Siapa yg sesuai ambil :Sesuai untuk orang dewasa (lelaki & perempuan), Ibu hamil & menyusu serta warga tua, Pesakit diabetes.

BERMINAT atau nak cuba ESP atau Meal Shakes?
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
Shaklee ID: 860714
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Salam Ramadhan 2014

Assalamualaikum..

Wahh...sudah masuk bulan Julai 2014 dah kita...sekejap saje pejam celik pejam celik, dah masuk bulan Ramadhan....
 
SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK kepada semua pembaca2 di blog ini..semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa mendapat redha Allah, ameen...



Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Monday, June 30, 2014

Promosi Shaklee Jun 2014: Vitamin E Buy 6 FREE 1

 
Assalamualaikum
 
Beli 6 PERCUMA 1 Botol Vitamin E!!!
 
Wow! Vitamin E pulak ada promosi kali ni...hurmm..menarik nih.. sbb vitamin E mmg sangat2 diperlukan oleh mereka yg pentingkan kecantikan luaran dan dalaman...
 
"Nak buat apa beli banyak2???"
 
Bg saya kalau selalu mkn..tk salah pun..untung pun untung..
Selain itu apa yg anda akan dapat dengan adanya promosi shaklee bln Jun??
 
√ Dapat FREE membership yg bernilai rm65
√ Dapat FREE 1 Botol vitamin E
√ Dapat CASH REBATE sebanyak rm35++
Best kan promosi kali ni..satu lg cara...ajak kwn2 beli..then nnti u jual kat derang...dpt harga murah lg... ;)


BERMINAT??

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Wednesday, June 25, 2014

Ramadhan semakin terasa, menu ramadhan!

Assalamualaikum..

Terima kasih Farrah kerana share jadual atau checklist untuk persediaan di bulan puasa yang hanya tinggal dlm 4 or 5 hari je lagi ni...fuhh..tak sabar rasanya nak berpuasa...first time berpuasa ketika mengandung nih..hehe...biasanya org puasa tgk kita mkn...hahahha...sbb dua org anak semua bersalin dan berpantang time bulan puasa. kikiki....

Ni dia senarai checklist yang mungkin boleh digunakan..menarik jugak..tkde pening2 kepala nak pikio menu apa nak masak tiap2 hari....heheheh..



Biasa gastrik ketika berpuasa? Atau ingin melatih anak2 berpuasa? Atau nak bagi diri sendiri bertenaga ketika berpuasa???
 
Cubalah supplement shaklee!!!


Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Sunday, June 22, 2014

Promosi Shaklee bulan Jun 2014 Vitamin E 8 hari lagi!!!

Assalamualaikum..
 
8 Hari lagi!!!!!
 
PROMOSI SHAKLEE JUN 2014
 
VITAMIN E
 
BUY 6 FREE 1
 
 
Jom, jimat RM17 sebotol. Mana nak cari?
 
~ Free Membership yg bernilai RM65
~ Dapat Cash rebate/Bonus RM35++
~ Free 1 bottle Vit E

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Testimonial Set Diabetes Shaklee

Assalamualaikum..

Alhamdulillah...dapat feedback dari kakak saya baru saje tadi pagi...dia memang dah lama alami penyakit kencing manis atau diabetes..dah kena cucuk insulin dah...mkn ubat klinik mmg byk usah kata la...

Saya cadangkan dia ambik Set Diabetes Shaklee iaitu Vitamin C,B compleks, Alfalfa dan zinc bulan lepas. Ni pg ni dia whatapps kat saya ckp baru lps chk gula dan turun..syukur alhamdulillah dgn izin Allah.

Berminat??
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Friday, June 20, 2014

Promo Vitamin E tinggal 10 hari lagi!

Assalamualaikum..

 
Vitamin E...Vitamin E...bagus time promo ni kalau melepas memang rugi sangat2....Jom beli Vitamin E untuk diri,suami dan keluarga.
 
VITAMIN E Buy 6 FREE 1
 
 
Free Membership
Free 1 bottle Vitamin E
Cash rebate RM35++


Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Thursday, June 19, 2014

Hasil kraf utk anakanda Iffah

Assalam...

Alhamdulillah..Siap dua tools utk Iffah...main sambil belajo..

Nnti mama buatkan beberapa mainan lagi okeh..utk kakak2 pun inshaAllah mama buatkan yg mana sesuai...

Tinggal 11 hari lagi....jom..promosi Vitamin E masih ada lagi ni!!!

Assalamualaikum..
 
Masih ada 11 hari lagi...PROMOSI Vitamin E June 2014...Jgn lepaskan peluang ni....dapat free sebotol Vitamin E plak tuh...dan FREE Membership serta dapat pula bonus RM35++...sape nk kasi Cash money camtu oiii...hehehe

 


Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Wednesday, June 18, 2014

Review Set Get Clean Shaklee:Testimonial saya!

Assalamualaikum..

Sedikit review dari saya psl set get clean..

Cuci kain mmg best...wangi..tambah pula dgn softner shaklee...mmg best..

Cuci pinggan pun rasa suci bersih jerk...puas hati...dish wash..wow..tgn pun rasa selesa...tk rasa kesat..rasa lembab je...kalo yg sensitif sabun mmg bgs sgt2...

Jika ada elergi...pakaian pun kena pastikan dibasuh menggunakan sabun yg tk tajam..so..set get clean ni pilihan tepat utk mereka yg elergi..

Berminat???
Hubungi saya di 012-9518850



Countdown Vitamin E Promo June 2014 Buy 6 Free 1: 12 hari lagi!!!

Assalamualaikum..

COUNTDOWN VITAMIN E PROMO
JUNE 2014

 
Tinggal 12 hari lagi !!!
 
Beli 6 botol PERCUMA 1 botol

PERCUMA Keahlian

REBAT atau Bonus RM35++


 


Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Koleksi buku2 bulan June 2014

Assalamualaikum..

Baru2 ni sementara tunggu turn jumpa doktor utk booking bersalin sempat juga ke kedai buku Popular..tgk2 byk buku2 best...harga pun berpatutan..dlm rm10-rm19.90 mcm tu je...apa lg..laju je la tangan capai mana yg nak..hehe

Ada 4 buah buku yg bakal dibaca...mudah2an banyaklah manfaat drpdnya..

Baca buku ni kalo igt balik..zaman sekolah dulu saya mmg tk suka baca buku...sbb kurang minat kot..ntahlah kenapa..belajar pun paksa diri sbb takut ketinggalan..berat66 tul ...hehe .

Syukurlah skrang dah suka mentelaah..ia dtg dgn sendirinya...keinginan utk tahu ilmu lagi dan lagi...harap dptlah juga saya kongsikan nanti slps habis khatam semua buku2 ni... :)

Vitamin E vitamin cinta untuk bakal pengantin juga sesuai!

Assalamualaikum..

 


Buat bakal-bakal pengantin baru...amat2 digalakkan mengambil Vitamin E... salah satu daripada supplement hebat buat mereka yang baru ingin melayari bahtera perkahwinan.

Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dlm menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.

Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.

Pengambilan VITAMIN-E berdosage tinggi iaitu 600-800 IU setiap hari membantu badan wanita menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan. Kondisi di mana “estrogen berlebihan” akan menyebabkan symptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, sengugut dan “mood swings”, yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita.

Sumber:Aula

Selain dari tu, Vitamin E ni bagus untuk awet muda (melambatkan proses penuaan), utk mendapatkan kulit yang uda jelita dan menawan. Halus mulus dan licin.

Ada lagi...ia juga membantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekitar aerola..

CuBalah Vitamin E Shaklee. Mengandungi keperluan lengkap tubuh badan kita iaitu sebanyak 400iu.

Jom, promosi Vitamin E Masih lagi tinggal 12 hari lagi!
Buy 6 Free 1..nak beli satu pun boleh.

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Tuesday, June 17, 2014

Impian menggunung: Ajarkan anak kita menghafaz AlQuran

Assalamualaikum..
 
Inilah impian menggunung saya. Selain berjaya dalam kerjaya dan bisnes, yang paling saya utamakan adalah dalam memastikan anak2 saya terdidik dengan didikan agama dan berjaya dunia & akhirat. ameen...
 
 
Semakin banyak bacaan pengalaman2 org mendidik anak, semakin bersemangat untuk saya teruskan perjuangan. Ye, anak adalah anugerah terindah amanah Ilahi buat kita. Jadi, amat perlu sekali untuk kita aturkan perjalanan pendidikan mereka terutama sekali dalam memastikan mereka mendapat didikan agama dan akademik lain yg sama rata.
 
Sekarang, saya kena setkan dalam fikiran bahawa, tidak ada istilah tiada masa nak ajar anak2. Bila diteliti semula, masa tu begitu banyak untuk mereka. Dan kita tak perlu pun spend 100% sehari untuk anak shj. Mereka hanya perlukan beberapa minit sahaja masa yang berkualiti bersama kita sebagai mak bapak mereka.
 
Mendidik anak2 untuk taat solat dan rajin mengaji. Itulah yang bermain2 di fikiran saya tika ini. Selagi kedua-dua perkara ni tak betul2 melekat dan tersemat dalam sanubari mereka, saya takkan senang duduk. Saya akan fikirkan cara yang paling ideal utk menghadapinya.
 
 
Suka untuk saya highlight di sini, jgn terlalu terburu2 dan terlalu banyak nak capai itu ini dalam satu masa. Buat sikit2..lama2 jadi bukit inshaAllah. Jadi pertamanya saya mulakan dengan mengajak anak2 solat. Memang agak liat tika ini. Dan saya perlu usahakan banyakkan berdoa, mengajak mereka beberapa kali dan buat solat malam. Tiga benda ni saya kena selalu buat. Orang kata, anak2 ni ujian utk kita. Kitalah yang kena fikir cara yang terbaik utk atasinya. Salah satunya adalah diri kita sendiri. Kita kena betulkan diri kita. Bagi saya, saya kena betulkan amal ibadah saya, solat saya, perkara2 sunat yang paling penting untuk diamalkan dan sebagainya.
 
Lagi satu perkara adalah mengaji. Sekarang saya hantar anak2 pegi sekolah agama waktu petang slps balik dari sekolah biasa pagi. Agak penat juga kalo diikutkan tapi mereka pun boring juga duduk terperuk di rumah. Belajar ni pun bukannya penat sebenarnya jika mereka faham kenapa mereka perlu belajar. Dan carilah keseronokan belajar. Sekarang, anak2 rasa seronok bila mengaji di sekolah. Agaknya pasal peranan gurunya juga. Guru pandai ambik hati. Selalu bagi dorongan pada dia. Rasa nak tamat cepat2 mengaji. Alhamdulillah. Anak saya yang berumur 10thn dah mengaji Quran dan yang 7 tahun baca Iqra' 4. Yang 7 tahun ni actually dah mengenal dah. Dah boleh baca surah2 pendek dah pun. Saya pernah bagi dia cuba baca surah yg dia tk hafaz lagi. Memang dia bole baca. Syukur. Dibukakan pintu hati utk celik Quran.
 
Kali ini, utk menghafaz, saya takkan buat waktu dia tengah seronok nak main. Saya buat 5 minit sorang sebelum tidur. Memang nmpak mereka bagi respon yang baik. Kalau buat time mereka sedang nk main, memang mereka liat dan tak nak ikut. Mood nak bermain kan...mama pula pegi kacau. So, waktu sblm tidur adalah terbaik buat masa ni. Saya cakap juga, bila baca ayat2 suci ni seblm tidur, kita takkan mimpi buruk2. So, derang suka la..Dan derang sebenarnya nak mama ada di sisi sebelum lelapkan mata. Sedih plak rasa sbb banyak tahun dah tak buat mcm tu. Sekrang baru sedar teknik ni. Yelah, dulu sibuk handle adik dia..baby..menyusu..sampaikan lupa nk tgk kakak2. Tidur sendiri jerk. Sian kan. Takpe, mama akan kasi cukup kasih-sayang buat kamu semua...mama sayang kamu semua.
 
Ok lah..tu jela la luahan dan kisah saya dan anak2...nanti saya share lagi ye...mana tau kot2 ada yang punyai masalah macam saya ni..hehe.
 
 
 
Nak cari supplement terbaik untuk kecergasan minda anak???
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Monday, June 16, 2014

Berdietlah secara sihat dengan Shaklee

Assalamualaikum...

Salam ptg..

Suka utk saya sarankan kalau nk diet..dietlah secara sihat...bkn skip terus makanan ruji..

Nak berDIET dgn Shaklee???
Mmg pilihan tepat...sbb apa..sbb shaklee ni bknnya pil diet semata tp adalah vitamin a.k.a supplement yg diperlukan oleh bdn kita...dan Shaklee pun dah buktikan produknya yg bgs dan dah lama pun establish..lebih 50 tahun..and Halal product...

Ada set jimat kalau nk try dulu..boleh contact hp saya 012-9518850.


Posted via Blogaway

Saturday, June 14, 2014

Best buat bisnes Shaklee:Sedang menuntut ilmu

Assalamualaikum,

Alhamdulillah...pg ni berkesempatan berjumpa leader2 yg sudah berjaya ke puncak..bertemu dan berkongsi tentang bisnes Shaklee bersama 5 org Jutawan yg dah pun bergelar master...

Moga aura pg ni sgt positif dan memberi satu ilmu baru buat saya..inshaAllah..

INNER CIRCLE UNITED #2
"From Zero to Hero"

Salam sayang,
Nozi the Wonderful Millionaires


Posted via Blogaway

Thursday, June 12, 2014

9 Kelebihan Garlic Shaklee

Assalamualaikum..

Garlic pun Shaklee ada dalam bentuk pil...nak makan bawang putih yg fresh tu mmg susah la kalo bg nozi la..ni dah ada dlm bentul pil senang sikit nk telan. Memang tak dinafikan "Garlic" atau bawang putih ni orang tua2 dulu pun amalkan untuk kesihatan.

Berikut beberapa kelebihan yang ada pada garlic:
  • Bagus untuk pengahadaman
  • Dapat selesaikan masalah kembung perut, gastrik, ketidakhadaman
  • Turunkan kolestrol,kurangkan pembekuaan darah,melindungi jantung dan menghalang stroke serta penyakit berkaitan jantung
  • Mengstabilkan glukos
  • Membantu mencegah kanser
  • Membantu menurunkan tekanan darah tinggi - boleh diambil 2 hingga 4 tablet
  • Mengelakkan elergi sepeti resdung,asthma,selsema,hepatitis,
  • Sebagai bahan utk detox
  • Salah satu antibiotik yang semulajadi.



Anda mempunyai masalah di atas?? Jom cuba garlic.

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Wednesday, June 11, 2014

Peppermint-Ginger plus Shaklee

Assalamualaikum..

Sedikit perkongsian tentang Peppermint-Ginger plus Shaklee. Beberapa customer ada yang memerlukan produk ini...

Nozi nk share apa kelebihan peppermint-ginger plus.


Ia adalah supplement yang menyamankan dan melegakan perut!

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Satu cadangan sesuai buat mereka yg mengalami masalah2 spt di bawah:
  • Wanita mengandung/"pregnant women" yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Seseorang yang gemar mengembara dan sering mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  • Mereka yang sering mengalami kembung perut
  • Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan


  • Kebaikan setiap bahan yg digunakan dalam produk ini:

    Pudina (Peppermint)

    • Melegakan otot perut, Ia mempunyai kesan penenang
    • Membantu dalam penghadaman.
    • Membantu mengurangkan mabuk laut/darat.
    • Membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
    • Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul kesan dari rawatan kemoterapi.
    • Pudina meransang pengeluaran peluh, oleh itu menyekat demam apabila seseorang itu mengalami selsema
    • Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan meningkatkan fokus.

    Halia
    • Halia meransang rembesan enim salvia untuk pencernaan makanan.
    • Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakid haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).
    • Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan.

    Pokok adas (fennal)
    • Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu.
    • Juga, Ia dapat membantu dalam masalah elergi dalam saluran usus.

    Cekur Manis (anise)
    • Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak.
    • Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa
    • Melegakan haba dimusim panas dan lembab
    • Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut

    Semuanya berasaskan bahan2 semulajadi. :)


    Ingin mencuba?

    Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

    Nozilawati Idris a.k.a Nozi
    (Shaklee - Independent Distributor)
    SMS/whatapps : 012-9518850

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

    Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

    Salam sayang dari Nozi…


    Tuesday, June 10, 2014

    Mengidam buah nona dah 3 bulan

    Assalamualaikum...
    Tadi suami balik dari pasar mlm...tgk2 atas meja makan ada buah nona besar...alhamdulillah syukur...akhirnya jumpa juga buah nona kt pasar mlm...saya mmg tk sebut dah pun kt suami utk dptkan buah nona sbb 3 bln lpa cari merata tk jumpa...tup2 dpt dah mlm ni...alhamdulillah...cayang abg ucuk...
    Tapi masih belum masak..nk kena peram dulu...tokei buah ckp elok peram dlm tong beras...hehe..apa lg dah pun dimasukkan ke dlm tong beras.Dah siap timing lg tkt tk igt plaks..ye ke tk igt..tktnye skit2 bukak tong tu...hahahah..sebijik je pun...rm17 tuh harga...mahal betoi..kena semai dah bijik dia lps nih..susah bebenor nk dpt aih..
    Sabo ye baby...nnti kita mkn sama2 okeh...hihi... 

    Posted via Blogaway

    Cadangan supplement terbaik untuk kaum wanita

    Assalamualaikum..
     
    Apa yg kebiasaan wanita alami?
    ● Akil baligh
    ● Pra-kehamilan
    ● Kehamilan
    ● Pra-monopos
    ● Menopos
    ● Selepas menopos
     
    Shaklee cadangkan produk berikut utk kebaikan spt:
    ♡Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos
    ♡Menggalakkan kulit yg cantik
    ♡Menggalakkan tulang yg kuat
    ♡Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
    ♡Melegakan sakit2 sendi
     
    Berminat??? Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:
    Nozilawati Idris a.k.a Nozi
    (Shaklee - Independent Distributor)
    SMS/whatapps : 012-9518850
    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
     
    Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou
    Salam sayang dari Nozi…
     

    Sunday, June 8, 2014

    Cadangan Shaklee supplement buat kaum lelaki

    Assalamualaikum..

    Berikut saya cadangkan Vitamin terbaik utk lelaki yg mementingkan kesihatan..

    Tidak dinafikan lelaki juga perlu utamakan kesihatan. Masalah spt berikut biasa mungkin berlaku di awal usia 30-an krn mengalami perubahan hormon:
    • Mati pucuk
    • Pembesaran prostat
    • Kelesuan
    • Kurang tenaga dan stamina

    Set Men's Vital Health Programme adalah cadangan terbaik utk mereka.

    Kebaikannya:
    ♡Memelihara kesihatan prostat
    ♡Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
    ♡Memelihara jantung yg sihat
    ♡Membantu mengekalkan tekanan darah normal
    ♡Mengawal tahap kolestrol yg sihat

    Berminat atau ingin hadiahkan buat suami tercinta???

    Call/SMS/whatapps saya di 012-9518850


    Posted via Blogaway

    Saturday, June 7, 2014

    Persediaan bulan puasa dgn Shaklee!

    Assalamualaikum...

    ESP..Performance Drink dan Meal Shakes adalah produk yg amat disarankan kpd muslim yg bakal menjalani ibadah puasa tk lama lagi...

    Sesuai juga dlm saat melatih anak2 belajar berpuasa.

    ♡ Tahan lapar
    ♡ Lebih bertenaga
    ♡ Elakkan gastrik ketika berpuasa

    Jom order sekarang 😊😆

    Hubungi saya di 012-9518850.


    Posted via Blogaway

    Friday, May 30, 2014

    Mengajar Anak Mudah Solat

    Assalamualaikum...

    Dah dekat separuh saya baca buku ni...mmg bgs sgt2 utk para ibu bapa baca buku ni sbg panduan diri serta memberi cara bagaimana utk mendidik anak2 solat....

    Mmg saya tk tipu...saya agak gelisah jika tanggungjawab ni belum dilakukan sebaiknya...sbg ibu bapa..kita bertanggungjawab mendidik anak supaya taat pada Allah dgn menunaikan solat...Solat kan tiang agama...

    Jom mentelaah...

    Salam sayang,
    Nozi


    Posted via Blogaway

    Thursday, May 29, 2014

    Set Get Clean Home Care Shaklee

    Assalamualaikum..
     
     
    Teruja ni nak cuba set Get Clean Home Care Shaklee. Sebab seblm ni saya just pakai Basic H je. Tapi rasa nk cuba other produk nk ganti sabun2 yg selalu pakai...yela,kata nk guna natural product kan...kena la guna sepenuhnya...kalo half2 guna tak nampak sangat la keberkesanannya. Ye dak?

     


    Berdasarkan pengalaman, saya memang dah pakai berbotol2 Basic H untuk buat mop lantai. Sebab slps pakai tu tapak kaki saya dah tak pecah2 dah...hudoh tau kaki pecah2 ni dan akan sakit kalo teruk..So, saya dah buat sabun mop lantai jenama X saya tu dan saya start guna Basic H.
     
    Basic H bukan sahaja saya guna utk mop lantai tapi saya buat sabun badan masa saya kena eczema dulu...memang pelik kalo dengar sabun lantai leh buat sabun badan lak....memang boleh sebenarnya sbb ia adalah bersumberkan bahan2 semulajadi "Natural product".
     
    * Tahan 5 bulan!!!!
     
    * Mengandungi kepekatan tinggi
     
    *Boleh guna sehingga 182liter (48 gallon)
     
    * Hilangkan gris dan kesan2 minyak degil
     
    *Harum dan bau segar serta selamat dari bahan-bahan kimia


    BERMINAT NAK CUBA??

    Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

    Nozilawati Idris a.k.a Nozi
    (Shaklee - Independent Distributor)
    SMS/whatapps : 012-9518850

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

    Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

    Salam sayang dari Nozi…

    Wednesday, May 28, 2014

    Campuran ESP, Meal Shakes dan Fresh milk

    Assalamualaikum..
     
    Sarapan segera saya dikala tak sempat nak masak awal. Saya minum dulu hasil campuran Fresh Milk bersama ESP dan Meal Shakes.
     
    Memang best hasil campuran dua produk Shaklee ni. Rasa lemak2 manis susu tu. Memang boleh tahan lapar. Dulu sebelum pregnant, saya memang sarapan ni je. Memang tahanlah untuk tunggu makan tengahari tu. Salah satu cara berdiet. Cukup segala nutrien dalam satu gelas campuran susu, ESP dan Meal Shakes.



    Promosi Meal Shakes bakal berakhir (2 hari lagi)...Beli 6 PERCUMA 1...

    Nak Cuba? Atau memang sedang mencari supplement yang sihat???
    Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

    Nozilawati Idris a.k.a Nozi
    (Shaklee - Independent Distributor)
    SMS/whatapps : 012-9518850

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

    Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

    Salam sayang dari Nozi…

    Tuesday, May 27, 2014

    Omega Guard buat wanita hamil atau mengandung..

    Assalamualaikum..
     
    Di sini nozi nak share kebaikan Omega untuk ibu2 hamil. Memang tidak dinafikan, Omega atau minyak ikan amat bagus untuk tumbesaran otak samada untuk anak2 atau janin ketika kita hamil. Selain itu, ia juga membantu perkembangan memori janin.
     
    Omega dicadangkan bagi ibu2 di trimester kedua dan ketiga. Untuk si ibu pula, ia membantu para ibu mengawal tahap kolestrol di dalam badan.
     
    Selain tu, ibu2 juga tidak mudah kena selsema, demam dan sebagainya kerana Omega menambahkan sistem imun dalam badan.


    Anda mengalami situasi di atas? Dan anda sedang hamil? Cubalah Omega. Saya syorkan anda minta nasihat dari doktor terlebih dahulu... :)


    Promosi Meal Shakes bakal berakhir (3 hari lagi)...Beli 6 PERCUMA 1...

    Nak tanya pasal shaklee atau produk2 shaklee yang lain??
    Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

    Nozilawati Idris a.k.a Nozi
    (Shaklee - Independent Distributor)
    SMS/whatapps : 012-9518850

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

    Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

    Salam sayang dari Nozi…
     

    Monday, May 26, 2014

    Cadangan asas Shaklee untuk Diabetes

    Assalamualaikum..
     
    Ni cadangan basic untuk pesakit Diabetes. Supplement2 ni adalah cadangan sesuai untuk mereka yang mengidah kencing manis. Ni persediaan saya untuk kakak sulong saya. Beliau mengadu sakit menyocok di seluruh badan.
     
    Saya harap, kakak saya akan beransur pulih. Kita hanya usaha yang menentukan adalah Allah s.w.t.
     
    Cadangan asas untuk sakit diabetes adalah Vitamin C, B complex, Alfalfa dan Zinc.






    Promosi Meal Shakes bakal berakhir (4 hari lagi)...Beli 6 PERCUMA 1...

    Ingin supplement terbaik? Shaklee adalah pilihan tepat!
    Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

    Nozilawati Idris a.k.a Nozi
    (Shaklee - Independent Distributor)
    SMS/whatapps : 012-9518850

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

    Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

    Salam sayang dari Nozi…
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...