Wednesday, November 27, 2013

Vitamin E atau GLA, mana satu yang terbaik?

Assalamualaikum..

Ramai juga yang bertanya, Vitamin E Complex atau GLA lebih elok?

  1. Kedua-duanya adalah agen antioksida iaitu mengurangkan risiko kita menghidap sakit jantung dan kanser.
  2. Jika jerawat serius, ambil GLA, jika jerawat hanya ada sebiji dua, Vitamin E sudah mencukupi. Kalau jeragat pula, gabungkan kedua-duanya dan supplement lain.
  3. Vitamin E juga boleh disapu pada permukaan muka jika sun burn. Ia boleh dijadikan masker atau dicampur dalam krim malam atau sapu sahaja sebelum tidur. Anda akan terasa kelembapannya.
  4. Jika pori-pori terbuka luas, Vitamin E adalah terbaik! Tapi kena konsisten dan sabra. Kesannya lebih dari sebulan, inshaAllah. :)
  5. Jika mengalami masalah dingin dengan suami/isteri, Vitamin E memang sesuai untuk masalah tersebut. GLA pula lebih kepada mereka yang ingin usahakan ada zuriat. :)
  6. Untuk pengetahuan semua, GLA adalah gabungan Vitamin E, minyak borage, biji bunga matahari. Kesannya lebih cepat berbanding Vitamin E. Dan jgn risau, nak ambik dua-dua pun boleh. Tiada masalah.


Testimonial pengguna Vitamin E:

Aula, adalah rakan saya. Beliau dah mencubanyer selama 3 bln dan inilah hasilnya.



Jadi apa lagi? Pilihan di tangan anda. Dah cerita dah kat atas so anda sendiri dah tahu mana nak pilih. ;)

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Friday, November 1, 2013

November 2013 Shaklee Promo: VIVIX Buy 6 Free 1

Assalamualaikum..


Wow, produk terlaris Shaklee ada promo bulan nih...menarik ni utk ambik peluang ini...bukan senang nak dpt harga murah...Buy 6 free 1...tak mampu? Oh..senang saje, boleh contact saya jika nak beli satu sahaja...saya ada caranya...

Ni nak crita serba sedikit tentang VIVIX jika nak tahu..hehe

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bakal dipatenkan tidak lama lagi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit2 serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh

Namun, suka untuk saya ingatkan, VIVIX tak boleh untuk ibu mengandung dan menyusu.

Vivix boleh ganti vitamin lain sebab ia adalah produk yg all in one. Dan yang paling best, ia adalah berbentuk cecair so senang la nak telan..hehe..

Nak tau testimoni nye, sila klik sini.

Lagi testimonial Vivix,




Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Wednesday, October 23, 2013

Shaklee..order sekarang..Vitamin C Sustained Release sudah ada ye...

Assalamualaikum. .

Wah...Shaklee makin pantas nampaknye...macam tak percaya...dua hari bekerja sahaja barang sudah sampai..Alhamdulillah...servis Shaklee semakin mantap!

Ni barang yang bakal saya COD dan saya juga beli untuk stok saya dan juga mungkin ada yg nak COD lagi...

Tgk dalam gambar tu ye...Vitamin C aku datang!!! hehehe...Vitamin C Sustained Release sudah pun kembali semula..setelah setahun tiada dalam list jualan Shaklee. So, sesiapa yang dah lama menunggu Vita-C, sila2 lah order dgn saya... ;)



Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
Shaklee ID: 860714
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Saturday, October 19, 2013

Buku Anakku Dapat Semua A

Assalamualaikum..

Semalam saya sambung semula baca buku ni. Memang menarik penulisan Dr Shukri Abdullah. Menyelitkan unsur2 agama dalam mendidik anak2.


Banyak betul yang perlu dibetulkan dalam mendidik anak2. Cabaran mendidik anak ni memanglah amat besar terutamanya bila anak dah melalui zaman persekolahan. Pengaruh rakan sebaya, pengaruh alam sekeliling dan tak lupa juga pengaruh media massa seperti cerita2 drama, kartun dan sebagainya.

Anak sulung saya sekarang dah berumur 9 tahun. Memang ketika ini apa yang dia suka adalah bermain bersama adik2 dan sepupunya. Dia belum faham sepenuhnya tentang pentingnya pelajaran dan masa depan. Saya memang tak terlalu memaksa dia sebab saya juga pernah melalui zaman kecil sepertinya. Memang itulah yang saya rasai dan alami. Dalam fikiran hanya ingin main dan berseronok ketika itu.

Saya baca buku ni untuk menjadikan pengurusan saya untuk anak2 menjadi lebih teratur dan berpanduan. Kadang2 kita tak mahir memahami anak walaupun dulu kita pernah kecik. Lebih banyak pula terdorong dengan nafsu amarah daripada betul2 melihat di mana silap kita. Jadi buku ini membuka minda saya untuk lebih berhati2 dalam mendidik anak2 sehinggalah mereka dapat menggapai kejayaan yang kita ingini.

Kakak saya pun pernah ckp, baginya anak2 berjaya ni bukan setakat berjaya dalam bidang akademik, tapi dari segi agama pun perlu dititikberatkan. Insha Allah, saya akan terus berusaha untuk memperbaiki kaedah yang saya gunakan untuk didik anak2. Memang byk buku2 yg saya beli untuk dijadikan panduan dalam hidup. Semakin byk masalah, semakin banyak lah buku yang saya beli. Selain dari tu, saya cari juga bahan dalam You Tube, motivasi2 dari ustaz/ustazah atau professor.

Nak program Smart Brain for student?? Dapatkat Lechitin, Omega & B Complex!!
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Friday, October 11, 2013

Set Kehamilan Shaklee masih mengikut dos yang betul

Assalamualaikum..

Syukur alhamdulillah, baru lepas baca satu entry menarik di blog Dr Zubaidi. Ada info menarik tentang pengambilan supplement/vitamin ketika sedang hamil. Berapa dos yang disarankan dan tidak disarankan. Memang penting untuk mengetahui dos yang betul sebelum mengambilnya terutama ketika hamil untuk memastikan bayi dalam kandungan itu selamat dan sihat seperti yang diinginkan.

Saya ambil sedikit petikan dari Dr Zubaidi. Petikan ni saya tak tulis sebijik sebab tak boleh copy paste plak kat blog Dr. Hehe..

Pengambilan supplement prenatal amat penting untuk wanita hamil untuk mengurangkan risiko kelahiran pramatang atau bayi tidak cukup berat atau kecatatan pada bayi. Selain itu, ia juga membantu wanita2 hamil untuk lebih sihat dan memberikan kekuatan ketika hamil.

Selain dari itu, Dr Zubaidi juga kata, pengambilan supplement ni juga dapat mengurangkan masalah loya, dan rasa nak muntah si ibu di awal kehamilan. Ni maksudnya alahan la ni. Tapi, doktor kata, janganlah pula kita anggap bila dah ambik vitamin ni mmg confirm anak2 sihat, tak cacat kerana sebenarnya pengambilan vitamin ni seumpama kita naik kereta, kita pakai sit belt la. Tak semestinya dah pakai sit belt bila ada accident, kita selamat. Mungkin kalau cedera pun taklah seteruk yang tak pakai sit belt langsung. Gitulah perumpamaannya apabila wanita hamil mengambil supplement/vitamin ketika sedang hamil.

Banyak lagi info ni doktor Zubaidi bagi tau. Beliau kata, ada dos2 untuk pengambilan folic acid, iron dan omega-3. Saya dah check dan buat perbandingan dengan dos Shaklee. Alhamdulillah Shaklee masih mengikut terma dos yang betul. Sebelum saya mulakan Shaklee mmg saya dah buat rujukan juga. Tapi ni info terbaru dari Dr membuatkan saya amat teruja untuk kongsikan dan buktikan untuk semua.

Folic acid - bagi yang nak bersedia untuk hamil dosnya adalah 400 micrograms (mcg) sehari. sementara wanita yang sedang hamil dosnya adalah 1,000mcg sehari. Sebagai makluman doktor kata, ada juga vitamin kat farmasi yang ada dosnya sebanyak 5mg iaitu 5,000 mcg. So berhati2 lah.


Untuk Iron pula, dos untuk wanita hamil adalah 27mg, sementara dos untuk wanita yang tak hamil adalah 18mg sahaja. Terlebih dos ni boleh menyebabkan sembelit dan pedih perut juga. Selain itu, apa yang doktor sarankan juga sama seperti yang dicadangkan dalam pengambilan Shaklee (Vita-Lea) tidak boleh mengambil dengan sebarang tenusu untuk mengelakkan gangguan penyerapan zat iron kepada tubuh kita. Makanan seperti ikan, daging merah dan hati pun tak boleh diambil bersama iron, juga sama kesannya dengan makanan tenusu tadi. So, kenalah ambil vitamin iron ni sejam sebelum atau 2 jam selepas makan makanan2 ni.

Untuk kalsium pula, cadangan dos untuk wanita hamil adalam 1,000mg setiap hari. Omega-3 pula ialah 200-300mg sehari. Memang sesuailah dos yang Shaklee keluarkan utk Ostematrix dan Omega Guard.

Itulah sedikit sebanyak yang saya nak kongsikan buat pembaca. Jika anda ingin mengambil supplement Shaklee, anda boleh klik di link ini >> Set Kehamilan Shaklee.

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Marilah kita buat bisnes Shaklee sama-sama!!!

Assalamualaikum..
 
Shaklee di Malaysia makin melangkah ke hadapan. Mulai 2 Oct 2013, Shaklee dah boleh diorder melalui online. Shaklee mempunyai sistem onlinenya sendiri yang mana setiap pengedar-pengedar sah Shaklee akan membuat order terus melalui online. Segala pembayaran dibuat terus melalui sistem tersebut.
 
Wah, makin mudah nak berbisnes dengan produk Shaklee. Saya makin teruja. Saya dah berjaya buat order melalui online. Bukan sahaja order, boleh track berapa dah point yang dapat dan boleh trace siapa ahli2 di bawah naungan kita. Jadi, takkan lost contact lagi. Selain tu, banyak lagi info2 yang boleh didapati di dalam online system Shaklee.
 
 
Jom, join Shaklee. Tak susah, tapi teramat mudah. Dengan hanya membayar RM65 seumur hidup sebagai yuran keahlian, anda akan diberikan starter kit utk memulakan bisnes Shaklee.
 
Jom join di bawah pimpinan saya. Anda bakal:
 
1) Diberi personal Coaching secara PERCUMA!
2) Dimasukkan ke group tertutup kami yang mana anda akan mendapat pelbagai maklumat tentang
Shaklee, berkongsi pengalaman menggunakan Shaklee, bertanya tentang produk dan memahami kelebihan2 produk, dan banyak lagi.
3) Diberikan motivasi untuk berjaya dalam bisnes Shaklee
4) Diberi tunjuk ajar tentang menggunakan blog, facebook dan banyak lagi medium2 untuk memulakan bisnes Shaklee
5) Dikongsikan rahsia2 kejayaan jutawan2 Shaklee.
 
Layak untuk mereka yang ingin bekerja dari rumah (Independent) ataupun full time terutamanya kepada housewife yang ingin membantu suami mereka. Juga layak untuk mereka yang ingin bekerja part-time!
 
Tiada paksaan, semuanya di tangan anda.
 
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Tuesday, October 8, 2013

Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut atau HFMD (Penyakit virus berjangkit)

Assalamualaikum..
 
Gambar ihsan google.Gambar betul akan saya kongsikan nanti.
 
Hari ni saya nak cerita sedikit kisah anak saya. Minggu lepas dia mengadu sakit2 badan, sakit tapak kaki, jari2 sakit. Saya belek takde kesan apa2. Saya jangka, dia lenguh pasal dia main Taekwondo kat tadika. Oh, umurnya 6 tahun, Damia namanya. Lps tu dia mengadu lagi sakit pada minggu ni. Dia kata, sakit mulut, tangan dan kaki. Saya pun belek lah mulutnya. Tengok2 ulser dalam 10 bijik kot atau lebih sebab dia takle bukak mulut luas2. Kesiannya anak saya. Kat lidah pun ada ulser tu. Susah nak bercakap dan makan. Minum pun dia rasa perit2 kat dalam tekak. Saya pun belek kaki dia. Di tapak kaki dia ada bintik2 merah, pelik rupanya sbb macam darah beku kat dalam tapi bukan pekat. Then, saya tengok kat tapak tangan pula. Eh, ada juga rupanya. Apa lagi saya dah syak sesuatu. Mungkin anak saya ni kena sakit tangan,kaki dan mulut tu yang dah lama dulu ada virus ni.
 
Saya pun try surfing kat internet, cari kat google info pasal foot & mouth disease ni. Hmm,memang dah ada simptom2 dia. Cuma dia tak demam je, alhamdulillah. Saya pun terus ke klinik dan buat pemeriksaan. Memang betullah dia terkena jangkitan virus HFMD iaitu penyakit virus berjangkit Tangan, Kaki dan Mulut. Kesiannya anak saya sbb sebelum ni saya tak pegi ke klinik dan main agak2 je yang dia tu lenguh main kat tadika. Rupanya itu adalah tanda2 awal nk menunjukkan dia terkena virus HFMD. Doktor kata, memang takde ubat specific untuk penyakit wabak ni. Doktor just bagi ubat demam jika dia demam nanti, ubat alergi, dan ubat sapu.

Saya ada call tadika tanya memang ada ke kes sebelum ni? Rupanya ada sorang kat bahagian taska dah sakit lama dah dan dah tak ke taska lama dah. Anak saya yang no3 ada kat bahagian taska tu tapi anak yang kedua ni pula yg dijangkiti. Mungkin ada kawan dia yang dah kena kat sebelah tadika tu. Saya dapatkan pengesahan pihak tadika, selepas dapat tahu anak saya ada HFMD, semua pelajar diperiksa dan ada lagi dua tiga orang yang disyaki. Pada ptg tu saya nak ambik anak ketiga kat taska, cikgu maklumkan tadika akan ditutup minggu depan, hari ahad. Cikgu nak bersihkan kot. Rasanya takde arahan dari KKM utk tutup terus buat masa ni. Saya pun tak tau kenapa.
 
Balik rumah saya tak bagi ubat2 klinik tu sebab takde plak demam. Saya bagi dia minum Meal Shake dan letak 1/4 daripada 1 paket Nurtriferon. Saya goncangkan dalam shaker bersama2 fresh milk. Dia minum sebab dia memang suka meal shake. Nutriferon tu tk rasa mana so boleh minum. Selain tu, masa mandi, saya basuh dengan Basic H. Toilet tempat dia guna pun saya jaga kebersihannya, selalu bersihkan betul2 sebab virus ni keluar melalui air liur dan najis.
 
Hari kedua saya bagi lagi. Hari ketiga saya belek tapak tangan dan kaki dia, iaitu hari ni lah. Dah hilang dah tompok2 merah tu. Syukur alhamdulillah. Dia pun tak demam. Ulser dia dah hilang semuanya kecuali ada lagi satu bijik kat tepi pipi. Dia pun dah boleh makan dan minum. Berselera plak tuh. Syukurlah Allah izinkan sembuh dengan Meal Shake dan Nutriferon. Ubat yang dapat kat klinik memang tak terusik pun. Nasib baik saya memang amalkan dua2 produk Shaklee ni.
 
Ni saya rotate lagi dengan suami untuk jaga dia, maklumlah kami bekerja. Hari ni saya cuti, esok saya keje suami pula cuti. Lusa maybe anak saya dah pulih sepenuhnya. Biar betul2 clean. Nak gi chk lagi sekali kat klinik dan minta confirmation dari doktor samada dia dah boleh ke sekolah atau tak. Yelah, kena pk anak2 org lain juga, takut jangkit kan susah plak derang.
 
Di bawah ni adalah produk Shaklee yang saya pakai untuk saya dan anak2. Memang berbaloi2. Nak dapatkan harga yang berpatutan boleh call/SMS/Whatapps saya sekarang. Saya recommend setiap isi rumah kena ada this product. Terbaik!!! :)
 
 
  


Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Monday, October 7, 2013

Set Mengandung/Ketika Sedang Hamil Shaklee

Assalamualaikum..

Kehamilan adalah satu proses yang agak panjang bagi sesetengah ibu. Ada juga yang rasa sekejap. Kenapa? Pandangan saya, yang rasa lama tu sebab dia mengalami alahan yang teruk, manakala yang rasa sekejap tu pulak dia takde alahan langsung. Tup tup nak bersalin dah..bestnyer kan. Kalau saya sendiri, alahan setakat pening2 lalat gitu je, tapi saya alahan pesen lain. Alahan alergi, asthma dan ekzema. Satu2 penyakit tu terjadi setiap kali mengandung. Yang sulung, alergi resdung, anak kedua asthma (lelah), anak ketiga pula alergi kulit atau ekzema. Semua merasa. Tapi alahan saya ni berlarutan selepas bersalin sehinggalah saya berjumpa Shaklee. 

Ok, berbalik semula kepada topik kehamilan ni. Apabila hamil, banyak perkara yang perlu diambil berat. Saya amat mengesyorkan anda terus membuat buku merah di Klinik Kesihatan terdekat. Jangan tanguh-tangguh. Penting kita memantau proses pembesaran bayi dalam kandungan. Kita tak tahu, tahap kesihatan kita sama atau tak.


Selain daripada itu, penjagaan pemakanan juga perlu. Tak perlulah makan untuk dua orang, atau minum susu penuh lemak sebab nak kasi cukup pada bayi, itu salah sebenarnya. Jika alahan, kurang selera makan, anda bolehlah mencari makanan lain untuk menggantikan nutrisi yang diperlukan seperti supplement terbaik keluaran Shaklee. Pastikan diet anda dipenuhi sayur-sayuran dan buah-buahan sekurang-kurangnya 5 hidangan sehari.

 
Seperti biasa, Shaklee mempunyai set untuk wanita yang sedang mengandung. Terdapat tiga set iaitu Trimester 1, Trimester 2 & Trimester 3.

Ibu hamil 1st trimester
Vitalea
B comp
Vita-C
Ostematrix

Ibu hamil 2nd & 3rd trimester
Vitalea
B complex
VitaC
Omega guard
Ostematrix
 
Di sini saya berikan sedikit penjelasan tentang setiap vitamin-vitamin ini dan sedikit panduan cara memakannya.

1) Vitalea - 1 ke 2 biji sehari
Vitalea sebenarnya adalah multi-vitamin. Oleh itu, para ibu yang hamil tidak perlu mengambil multivitamin prenatal yang lain. Ia juga dilengkapi dengan zat besi dan 200mg folic acid. Jika ibu hamil mengalami anaemia, pening atau mudah pitam amalkan secara konsisten untuk kesihatan yang lebih baik (segalanya atas keizinan dari Allah S.W.T). Selain itu, wanita hamil yang mengalami masalah Hb rendah juga digalakkan mengambil Vitalea ini.

Anaemia amat berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin, oleh itu pastikan pencegahan awal dilakukan.

2) B Complex - 1 ke 2 biji sehari
B Complex lengkap dengan asid folik dan biotin (sumber yang mahal harganya). Asid folik sangat penting untuk membantu pembinaan tulang bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. Pengambilan asid folik adalah sekurang-kurangnya 400 mg sehari (2 biji b complex ATAU 1 biji b complex + 1 biji Vitalea).

3) Vitamin C - 1 biji sehari
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Vitamin C membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh badan (immune booster). Selain daripada itu, vitamin C penting untuk kadar serapan zat besi yang optima dalam tubuh kita.

4) Ostematrix - 4 biji sehari
Wanita hamil memerlukan kalsium sekitar 1000mg ke 1300mg sehari. Apa yang agak istimewanya Ostematrix kerana ia bukan sahaja mempunyai kalsium, malahan lengkap dengan magnesium dan vitamin D. 1 biji Ostematrix mempunyai 250mg kalsium. Magnesium membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang lalu menguatkannya, manakala vitamin D pula meransang penyerapan kalsium.

Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Bagi wanita hamil pula, ia begitu penting dalam ransangan saraf dan mengelakkan kekejangan otot ketika hamil. Kalsium juga penting untuk denyutan jantung dan tekanan darah yang stabil. Kalsium yang cukup ketika hamil amat penting kerana sekiranya bayi dalam rahim tidak mendapat bekalan kalsium yang cukup, bayi akan 'menarik' kalsium daripada ibunya, yang mana akan memberi kesan kepada ibu hamil seperti osteoporosis di kemudian hari.

5) Omega Guard - 1 biji sehari
Pengambilan Omega Guard Shaklee disarankan bermula pada trimester kedua dan ketiga.
Penting untuk membantu pembentukan otak bayi daripada peringkat awal. Mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting untuk otak dan mata bayi. Juga membantu mengawal kadar kolestrol dalam badan wanita hamil. 

6) ESP - 1 sudu besar sehari
Protein sangat penting untuk membina, memperbaiki dan memperbaharui sel-sel, tisu dan hormon dalam tubuh. Protein juga penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang baik dan berkualiti penting untuk kesihatan keseluruhan yang baik, kerana sel yang sihat menyerap lebih nutrien daripada sel yang tidak sihat. Bagi wanita hamil, pengambilan ESP membantu memberi tenaga terutamanya ketika mengalami alahan (kurang/tak lalu makan/tidak selera makan/morning sickness).

Dalam protein ESP ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ-organ bayi.
 
Credit to Diarivitamin.com
Testimonial:
 
 
 
 
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Sunday, October 6, 2013

FAQ untuk Cinch Shake Mix

Assalamualaikum..

Di sini saya berikan jawapan2 bagi sesiapa yang nak tahu lagi tentang Cinch Shake:


Adakah pengidap kencing manis/diabetes boleh mengambil Cinch Shake?
Cinch Shake adalah ber-indeks glisemik yang rendah, ianya amat sesuai untuk pengidap diabetes. Cuma, pengidap diabetes perlu karbohidrat kompleks dalam pelan diet mereka.

Adakah ibu mengandung & menyusu boleh mengambil Cinch Shake?
Ibu mengandung dan menyusu boleh mengambil Cinch Shake.

Bolehkah kanak-kanak ambik Cinch Shake ni?
Cinch Shake tidak direka untuk kegunaan kanak- kanak bawah 12 tahun.

Cara terbaik minum Cinch Shake
Cinch terbaik bila diambil bersama susu rendah lemak. Ini kerana gandingan Cinch Shake dan susu rendah lemak memberi profil nutrisi yang mencukupi dan penggunaan protein dan leucine yang optimum.

Apakah perbezaan Cinch Shake dengan ESP?
Cinch Shake membekalkan lebih banyak asid amino (termasuk leucine) dalam setiap hidangan.

Adakah Cinch Shake mengandungi kafein?
Cinch Shake adalah bebas dari kafein (caffein-free), kecuali perasa Latte kerana ia menggunakan perasa kopi asli. Kandungan kafein kurang dari 1 mg untuk setiap hidangan.

Beza Cinch dengan produk penurunan berat badan lain?
Cinch Shake mengandungi formula istimewa iaitu leucine yang menjaga otot-otot. Sesetengah produk kurus merosakkan otot dan menyebabkan kehilangan berat badan akibat kekurangan jisim otot. Keadaan ini menyebabkan berat badan bertambah kembali bila dah tidak mengambil produk tersebut. Berbeza dengan Cinch Shake yang menjaga jisim otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.

Sumber: vitaminsemulajadi.com

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Saturday, October 5, 2013

Cinch Shake Mix untuk program kurus (diet)

Assalamualaikum..

Di sini saya ingin kongsikan secara terperinci mengenai produk Cinch Shake.



Sumber: Shaklee
Cinch Shake Campuran Proprietari Protein dengan Leusina 

• Bebas Laktos
• Rendah glisemik
• Soya Bukan-GMO
 
Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.
  • Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan, membantu menurunkan kadar gula dalam darah
  • Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
  • Tinggi serat dengan 6 gram bagi setiap hidangan
  • Protein membina sel-sel otot untuk pembakaran kalori
  • Asid amino membantu dalam sintesis protein oleh otot
  • Membantu tubuh untuk memeliharan jisim otot, pada masa yang sama membakar lemak

Adakah Cinch Shake boleh digunakan oleh wanita mengandung atau menyusu badan?

Jika anda  mengandung atau sedang menyusukan bayi anda, anda masih boleh mengambil CINCH SHAKE.
   
  ~~ FYI CINCH INCH LOSS PLAN yang tak boleh ambil ketika mengandung/menyusu dan bukannya CINCH SHAKE..
  
"Pregnant and lactating women can also use the Shaklee Cinch™ ShakeMix as a supplemental source of quality dietary protein, calories and essential nutrients. However, the Cinch™ Inch Loss Plan for weight loss is not recommended for use during pregnancy and nursing mothers should seek the advice of their health care provider. Take thyroid replacement medication (levothyroxin) and Shaklee Cinch™ Shake Mix at separate times."
 
Adakah kanak-kanak juga boleh mengambil Protein Cinch Shake Mix untuk mereka yang obesiti?
 
Kanak-kanak di bawah umur 12 tahun tidak digalakkan mengambilnya kerana ia tidak direka khas untuk kanak-kanak.
 
Rujukan: http://physicians.shaklee.com/php/displayContent.php?fileName=cinchShakePDR.xml&sectionName=shakProdInf

Terdapat tiga (3) perisa, (Cafe Latte, Vanila dan Chocolate), anda boleh pilih perasa mana yang anda suka.

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Lecithin untuk atasi duktus susu tersumbat (Clogged Duct)

Assalamualaikum..
 
Adakah anda pernah mengalami duktus susu tersumbat atau dipanggil Clogged Duct atau Plugged Duct? Kebiasaanya ia terjadi apabila susu tidak diperah/bayi tidak menyusu dengan konsisten sehingga susu menjadi terlalu banyak tanpa digunakan (supply banyak melebihi demand) dan inilah yang menyebabkan Clogged Duct atau susu tersumbat. Bahaya untuk kesihatan ibu di mana ibu akan mengerang kesakitan dan boleh membawa kepada bengkak susu yang melampau. Ada kes sahabat saya terpaksa menjalani pembedahan pada payudaranya kerana ketulan susu terlalu banyak dan tidak dapat dicairkan dengan menggunakan ubat klinik.
 
Oleh itu, langkah-langkah pencegahan amat penting untuk mengelakkan masalah duktus susu tersumbat terjadi.
  1. Kosongkan kantung susu secara konsisten
  2. Jaga emosi (kurangkan stress/tekanan)
  3. Jaga pemakanan iaitu kurangkan makan makanan yang berlemak.
Ingin sekali saya terangkan sedikit mengenai apa itu duktus susu tersumbat.
 
 
Terdapat dua jenis duktus tersumbat. Sekiranya anda mengalami bengkak susu iaitu benjolan di buah dada, disertai tanda merah keradangan yang bertompok pada kulit berdekatan dengan benjol tadi, itu dipanggil duktus susu tersumbat. Sebenarnya ia bukan tersumbat tetapi tisu di bahagian duktus susu itu mengalami keradangan dan menekan duktus itu. Ia adalah mastitis di peringkat awal. Namun begitu, duktus yang betul-betul tersumbat jarang sekali berlaku. Biasanya ia terjadi beberapa minggu/sebulan selepas ibu mula menyusukan bayi dan bonjolan itu terasa amat sakit dan ada juga terdapat tompokan merah tanda keradangan.
 
Ibu biasanya akan mengesan satu tompok putih kecil di hujung puting mereka. Itu tandanya susu sudah tersumbat dan ada sel kulit tumbuh di atasnya. Ia adalah lecur dan mudah dirawat. Caranya mudah iaitu dengan menyucuknya menggunakan jarum yang telah disterilkan. Namun ibu-ibu boleh melakukannya selepas puting lembut selepas menyusukan bayi.
 
Apakah yang menyebabkan duktus tersumbat?
  • Ibu tidak menyusu/memerah susu secara konsisten
  • Stress berlebihan
  • Pakaian dalam (bra) yang tidak sesuai
  • Pelekapan yang tidak betul ketika menyusu
  • Pemakanan yang tinggi lemak
 
Cara untuk membantu melegakan duktus tersumbat/bengkak susu
  • Terus menyusukan bayi, menyusulah sekerap yang mungkin, elakkan masa yang panjang di antara penyusuan 
  • Pelbagaikan posisi penyusuan untuk mendapatkan posisi keselesaan kepada bayi dan pelekapan yang baik buat bayi ketika menyusu
  • Menggunakan pump susu (mengepam susu)
  • Mengurut buah dada sebelum/selepas penyusuan
  • Meletakkan kain yang hangat/sejuk di atas buah dada, mandi air panas dan membuat urutan lembut juga dapat membantu
  • Meletakkan sayur kobis yang dikopakkan seperti bentuk buah dada, ditekapkan di atas buah dada.
Jika ia masih berlarutan melebihi 24 jam, sila berjumpa doktor dengan segera kerana dikhuatiri mengalami mastitis dan mungkin terjadi jangkitan kuman.
 
Selain itu Lecithin disyorkan untuk mengelakkan masalah duktus susu tersumbat berulang lagi. Dos yang disyorkan adalah dalam 3600-4800mg lecithin setiap hari. Apa itu lecithin? Lecithin adalah tambahan makanan yang sangat biasa dan boleh didapati secara semulajadi di dalam makanan seperti kuning telur dan kacang soya. Ia adalah pengemulsi (memecahkan) lemak.
 
Shaklee juga mengeluarkan Produk Lecithin iaitu Soy Lecithin. Ia berbentuk softgel dan mudah ditelan. Soy lecithin merupakan sumber utama kolina. Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut mengandungi 518mg lecithin.
Lecithin juga membantu ibu-ibu menyusu untuk mengurangkan berat badan dengan memecahkan lemak-lemak dalam badan.Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
 
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…
 

Alfalfa mengetatkan Vagina!

Assalamualaikum..

Cuaca di hari jumaat, hmm memang best time2 weekend ni kalau cuaca panas macam ni. Basuh baju berbakul2 dan cuaca memang panas di luar memang syok habis lah kalau menjemur kain. Hehe..dah beres dah jemur kain 3 bakul, almaklumlah 'rakyat' ramai. :P

Malam Jumaatttt...ehem..ehem...malam jumaat apa ye..hihi..tkyah tunggu malam jumaat, malam lain pun ada..tak faham? Owh, kalau yg dah berkahwin tu sure faham tk payah explain dah. Ok, saya nak bincangkan pasal hubungan intim bagi pasangan yang belum dah berkahwin. Agak sensitif topik ni tapi kakak2, adik2, mak2 orang di luar sana kena faham inilah topik yang biasanya menjadi masalah besar pada mereka yang dah berumahtangga terutamanya selepas bersalin.

Proses kelahiran bayi ni memang satu pengorbanan yang paling besar yang harus ditempuhi bagi bakal2 ibu. Orang tua2 kata, banyak urat2 putus. Selain dari urat2 putus ni, sesuatu yang amat berharga sekali yang perlu diberi perhatian lebih adalah vagina. Kenapa? Semasa proses kelahiran bayi, saiz pelvik kita akan terbuka luas, jika bayi besar memang besar la kan, jika bayi kecil pun mmg besar dari biasa. Maklum sajelah bayi nak keluar, tkkan lah pintunyer kecik kan. Masalah alat sulit longgar bukan masalah baru dalam hidup seorang wanita selepas bersalin. Justeru itu, jika anda mengalaminya, jangan dibiarkan kerana ianya boleh menjejaskan keinginan anda berhubungan seks dengan pasangan anda. Dan ini akan menjejaskan hubungan anda dengan pasangan.
 
Jadi, apa yang perlu dibuat?

Pelbagai kaedah rawatan yang anda boleh buat iaitu bertungku, bertangas  mengurut, sauna, scrub dan bersenam. Rawatan tradisional seperti membasuh vagina dengan air daun sirih juga amat berkesan dalam memelihara kesihatan vagina. Ia juga berfungsi untuk merawati luka-luka di dalam. Sirih juga bagus untuk membunuh kuman-kuman di kawasan vagina yang menyebabkan kegatalan dan membersihkan vagina serta menghilangakan keputihan.

Selain daripada itu, anda juga dicadangkan untuk membuat senaman kegel atau dikenali sebagai kemutan di faraj.

Cara-caranya adalah:
  1. Lakukan kemutan seperti anda ingin menahan air kencing selama 2-3 saat.
  2. Lakukan 25 kali sehari, dalam tiga kali sehari tak kiralah anda duduk di mana. Orang tak perasan pun. ;)
  3. Jangan kecutkan otot perut & punggung semasa membuat senaman ini ye.
Selain itu, pemakanan juga perlulah dijaga. Amalkan pemakanan sihat.Wanita selepas bersalin seelok-eloknya berpantang segala-galanya selama 100 hari, tapi saya berpantang 40 hari je..hihi..Mengikut pantang larang orang tua2, jangan makan makanan sejuk seperti kobis, terung, ubi, kangkung kerana boleh menyebabkan kekejangan pada otot pelvik.

Amalan memakan lengkuas sebagai ulam elok utk rahim (untuk merapatkan semula rahim) selepas bersalin. Selain itu, manjakani pun bagus diamalkan, makan sebiji manjakani sekali seminggu. Yang ni saya tak disiplin. Pemalas skit. :)

Satu lagi tentang hubungan intim selepas bersalin habis tempoh berpantang. Bab ni ada juga wanita yang takut untuk bersama suami kerana fobia ketika bersalin. Biasanya ia terjadi bagi mereka yang sukar melahirkan. Masa ini jugalah kita sebagai wanita perlu fikirkan kewajipan kita terhadap suami yang mana dari segi Islam, kita perlu utamakan. Namun, jika ada persetujuan di antara suami dan kita, itu lagi bagus, buatlah persetujuan dengan cara yang baik. Mungkin tempoh pantang dipanjangkan sedikit untuk persediaan otot2 sihat seperti sediakala. Kesian kaum adam ek..hihi..sabo la dulu..pandai buat kan..pandai ler tanggung.. :P

Dalam dunia serba moden ni macam2 ada selain perkara di atas. Satu yang saya nak syorkan adalah dengan mengamalkan vitamin Shaklee. Ramai yang suka dengan vitamin Shaklee. Salah satu produk yang bagus untuk mengetatkan vagina adalah Alfalfa.

 Fungsi Alfalfa:Untuk mengetatkan vagina, membantu memulihkan masalah keputihan, dan menegangkan payudara.

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Friday, October 4, 2013

Masalah ketika berpantang/selepas bersalin yang tak boleh dibiarkan

Assalamualaikum..

Saya baru terbaca mengenai masalah2 yang mungkin dihadapi ketika berpantang dan perlu diberi perhatian yang serius sekiranya ianya berlaku. Kebiasaanya ia terjadi selepas beberapa hari atau minggu selepas bersalin. Oleh itu, rawatan yang serta-merta perlulah diberikan untuk mengelakkan berlakunya komplikasi yang lebih teruk dan membahayakan si ibu.

Amat penting sekali jika kita menyimpan nota mengenai maklumat hospital yg perlu dihubungi jika berlakunya kes2 kecemasan. Maklumkan kepada pasangan atau ahli keluarga tentang nota yang kita simpan itu.

Senarai berikut akan membantu anda mengenalpasti sama ada anda memerlukan rawatan serta-merta ataupun boleh menunggu sehingga waktu kerja biasa. Jika terdapat sebarang keraguan, hubungi doktor anda dengan segera.

Keadaan yg memerlukan tindakan segera sekiranya perkara di bawah berlaku:
  • Kehilangan banyak darah atau ia berlaku tiba-tiba
    Ini mungkin disertai tanda-tanda kejutan, seperti denyutan jantung yang pantas, pening kepala, berpeluh dan rasa seperti hendak pitam. Kehilangan banyak darah melalui faraj adalah pendarahan postpartum (tumpah darah selepas bersalin) dan anda mesti dapatkan bantuan dengan segera. 
  • Sakit kepala yang teruk atau berpanjangan
    Ini mungkin kesan sampingan suntikan epidural dan anda patut berjumpa doktor secepat mungkin. Dalam 72 jam pertama selepas bersalin, sakit kepala yang teruk juga mungkin tanda pra-eklampsia, yang boleh berlaku selepas atau sebelum bersalin. Jika anda mengalami pra-eklampsia, anda juga mungkin mengalami penglihatan kabur dan/atau berasa loya.
  • Tekanan darah tinggi
    Tekanan darah anda patut diambil dalam masa enam jam pertama selepas bersalin. Jika angka di bawah (diastolik) melebihi 90, ini mungkin tanda anda mengalami pra-eklampsia dan berisiko menghidap eklampsia sepenuhnya. Anda patut berjumpa doktor dengan segera dan jika perlu, dimasukkan ke hospital. Tambah membimbangkan jika anda juga ada tanda-tanda lain pra-eklampsia seperti sakit kepala, penglihatan kabur atau berasa loya.
  • Nafas pendek
    Nafas pendek biasa berlaku jika anda melakukan sesuatu yang aktif seperti mendaki bukit. Tetapi jika anda berasa sesak nafas dan ianya tidak pulih walaupun selepas anda berehat, ia mungkin tanda embolisme pulmonari (apabila darah beku tersekat pada salah satu saluran darah di paru-paru).
  • Sakit dada
    Jika anda mengalami kesakitan pada dada, ia mungkin disebabkan oleh jangkitan dada atau ketegangan otot tegang akibat meneran semasa bersalin. Namun begitu, ia juga mungkin tanda sejenis embolisme pulmonari dan tidak harus diabaikan. Jika anda mengalami kesakitan, sesak nafas atau batuk berdarah, anda mesti segera pergi ke hospital
  • Sakit betis
    Kesakitan pada betis mungkin adalah trombosis vena dalam (deep vein thrombosis – DVT). Ini adalah pembekuan darah pada vena dalam otot dan ia boleh membawa maut. Kadang-kala anda juga mungkin nampak tanda merah, bengkak dan/atau suhu badan yang tinggi sedikit.
  • Berfikir hendak membunuh diri
    Jika anda dapati diri anda memikirkan tentang kematian atau membunuh diri, hubungi doktor anda dengan segera atau berbincanglah dengan ahli keluarga anda supaya mereka boleh dapatkan bantuan untuk anda.
  • Berkelakuan kurang siuman, termasuk insomnia dan mudah rasa gelisah
    Selepas melahirkan bayi, sesetengah ibu mengalami perubahan dramatik pada kesihatan emosi dan mental mereka. Kekacauan pemikiran, terlalu mudah rasa gelisah, kekeliruan dan delusi boleh jadi permulaan sejenis keadaan kesihatan yang jarang berlaku, dikenali sebagai psikosis puerperal. Jika ini berlaku, sangat penting bagi anda mendapat rawatan segera dan bantuan yang anda perlukan.
  • Demam yang sangat panas (38 darjah C)
    Demam panas boleh disertai menggigil dan ia adalah satu tanda jangkitan. Selepas bersalin, anda boleh jatuh sakit dengan teruk dalam masa yang singkat jika anda mengalami jangkitan yang tidak dirawat segera. Tempat yang mudah terkena jangkitan ialah pada jahitan atau rahim anda.
  • Tidak dapat membuang air kecil dalam enam jam pertama selepas bersalin
    Jika anda tidak membuang sejumlah air kencing yang memuaskan dalam masa ini, anda mungkin mengalami masalah air kencing bertakung. Semasa anda di hospital, jururawat akan memerhatikan jumlah air kencing yang keluar.
  •  

Keadaan cemas tetapi boleh ditangguh sehingga pagi

Beritahu doktor anda secepat mungkin jika anda mengalami mana-mana simptom berikut:

  • Rembesan faraj yang berbau busuk
    Ini boleh jadi tanda terdapat jangkitan pada rahim atau faraj.
  • Perut yang sakit
    Ini juga mungkin satu tanda jangkitan. Anda mungkin berasa sakit pada luar perut di sekeliling jahitan jika anda menjalani pembedahan caesarean. Ia juga mungkin di dalam rahim, kerana tempat plasenta tertanggal adalah suatu luka yang perlu sembuh. Jika jangkitan dalam rahim tidak dirawat, ia boleh meningkatkan risiko anda mengalami pendarahan postpartum (lihat atas).
  • Buasir yang teruk atau bengkak
    Walaupun buasir adalah perkara biasa, kadang-kadang ia bengkak terlalu besar dan sakit selepas anda bersalin. Buasir adalan urat darah di dalam dubur yang bengkak, tetapi ia boleh terunjur keluar. Ini dikenali sebagai rembung. Anda mungkin juga akan mengalami sedikit pendarahan.
  • Sugul bayi yang tidak hilang selepas 10 hari
    Jika menjelang hujung minggu kedua selepas bersalin anda masih berasa pilu, murung, cepat marah dan tidak berasa seronok menjadi seorang ibu, anda mungkin mengalami kemurungan selepas bersalin. Penting bagi anda bercakap dengan doktor mengenainya.
  • Sakit yang teruk pada perineum (kawasan di antara faraj dan dubur), mungkin disertakan air kencing yang memedihkan dan/atau berbau busuk
    Ini mungkin jangkitan pada jahitan atau jangkitan air kencing. Penting bagi doktor memeriksanya untuk memastikan sama ada perineum anda sembuh dengan elok. Ia juga mungkin haematoma, atau lebam besar, pada tisu faraj anda.
  • Punggung bocor
    Keperluan untuk meluru ke tandas adalah biasa selepas bersalin, tetapi jika anda terbuang air besar sebelum berjaya sampai ke tandas, itu mungkin tanda peninjaan tak terkawal (keadaan di mana seseorang itu tidak dapat mengawal buang air besar). Beritahulah dengan doktor anda dengan segera.

 Sumber: http://www.babycenter.com.my/a1043311/simptom-selepas-bersalin-yang-tidak-boleh-anda-abaikan#ixzz2ghmEmYKr

Anda ingin mencari vitamin-vitamin yang boleh mengelakkan anda mengalami masalah-masalah di atas?
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Thursday, October 3, 2013

Jika keguguran, nak berpantang macamana dan apakah Set shaklee yang perlu diambil?

Assalamualaikum..

Hari ni saya ingin kongsikan kepada sesiapa sahaja yang mengalami keguguran tak kiralah samada kawan2, saudara mara atau jiran. Baru je sebentar tadi ada customer tanya saya mengenai set ni. Baru saya teringat, saya tk pernah post lagi mengenai set shaklee untuk mereka yang mengalami keguguran. Saya sendiri pun baru sahaja keguguran bulan 7 baru2 ni. Dan saya telah mengambil set Shaklee. Sebelum ambil set shaklee pun saya lihat dulu testimonial orang ramai. Apabila puas hati tengok testi orang ramai, saya pun gunalah untuk berpantang selepas gugur anak ke-4. Setakat ni alhamdulillah, saya kembali sihat dan bertenaga.

Berikut adalah set yang dicadangkan untuk mereka yang mengalami keguguran (Set Berpantang + GLA) :
  1. Vita-C
  2. Vita-Lea
  3. B Complex
  4. Zinc Complex
(4 vitamin di atas adalah set berpantang, untuk lihat fungsinya sila rujuk di sini)

dan GLA - berfungsi untuk mengelakkan kemurungan, meningkatkan kesuburan dan menstabilkan hormon.
 

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Wednesday, October 2, 2013

Testimonial Vivix untuk penyakit kencing manis

Assalamualaikum..

Tadi saya baru je tengok post dari rakan di group Shaklee tentang kisah ayahnya yang sudah pulih dari penyakit kencing manis. Hanya dengan menggunakan Vivix keluaran Shaklee ayahnya berjaya pulih dari penyakit kencing manis. Terkenang pula kisah mak kandung saya 9 thn dahulu. Arwah mak cukup menderita sakit kencing manis (diabetes). Alangkah indahnya kalau masa tu saya tahu Shaklee boleh membantu utk sembuhkan penyakit kencing manis. Mungkin itu sudah suratan takdir untuk arwah ibu yang tercinta. Sebab tulah juga saya amat mengambil berat tentang kesihatan diri dan keluarga.

Untuk sahabat kita DrNik Rahim, syukur alhamdulillah kerana beliau berjaya membantu ayahnya sendiri untuk pulih dari penyakit kencing manis ni. Memang tak dinafikan, penyakit kencing manis yang kritikal akan membunuh/merosakkan seluruh organ dalam badan selain jika mengalami luka sukar untuk sembuh dan menjadi bertambah buruk.

Inilah yang dipostkan oleh DrNik Rahim mengenai ayahnya. Tahniah DrNik Rahim. Semoga ayah beliau sihat sentiasa.


Jika anda ada ayah,ibu,kakak,abang,adik atau saudara mara atau kenalan yang menderita sakit kencing manis, cubalah VIVIX dari Shaklee kerana ia amat bagus untuk penyakit2 kronik.


Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Tuesday, October 1, 2013

Promosi Shaklee bulan Oktober 2013, Collagen Powder Buy 6 Free 1!

Assalamualaikum..
 
Wow, bulan ni (Oktober 2013) promosi paling best iaitu Collagen Powder!!
 
BUY 6 FREE 1!!


Apakah kehebatan dan kebaikan yang ada pada Shaklee Collagen Powder???
  • Anti penuaan – Mengecilkan liang pori-pori, menghilangkan kedutan dan garis-garis halus
  • Melembap kulit – Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan gatal pada muka
  • Mencerah kulit– Mengurangi pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata (menjadikan kulit anda menjadi sekata)
  • Mengembalikan keanjalan kulit– Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut
  • Meningkatkan pergerakan – Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang
  • Menyuburkan rambut – Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta tebal dan bersinar
  • Menegangkan & menganjalkan payu dara
 
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Testimonial dari Kak Norry: Masalah jerawat

Assalamualaikum..
 
Apa khabar? Harap2 tu anda semua sihat hendaknya. Di sini saya ingin kongsi lagi perkembangan salah seorang customer saya iaitu Kak Norry. Sebelum ni saya pernah post artikel testimonial beliau untuk alergi kulit. Dan beliau juga sudah start berblogging dan share perkembangan beliau setelah mencuba produk Shaklee.

Di entry ini, beliau berkongsi tentang masalah jerawat yang dialaminya kerana berubahan hormon. Setelah berjumpa pakar dan diberi ubat, jerawat hilang tapi hanya sementara. Setelah menggunakan Shaklee, jerawatnye sudah kurang.

"Akhirnya setelah Norry cuba suplemen shaklee selama 2 bulan, alhamdulillah nampak ada perubahan. Jerawat sudah berkurangan dan kalau ada pun hanya sebiji dua."~Norry


So, apa nak tunggu lagi..moh ler try Shaklee. Anda takkan rasa menyesal pun.. ;)

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Set F Shaklee

Assalamualaikum..

Di sini saya terangkan apa produk yang ada dalam Set F. Set F adalah vitamin untuk kesihatan dalaman wanita/pasangan suami isteri. Set F bagus untuk wanita yang utamankan kesihatan dalaman dan luaran.
Vitamin E yang ada di dalam set F ini berfungsi untuk menghilangkan parut, kesihatan otot dan jantung, dan juga sebagai anti-penuaan.

Alfalfa pula memainkan peranan yang sama dengan kacip fatimah. Ia merapatkan otot faraj, memulihkan keputihan, sendi dan sebagai ajen pelawas (mempunyai fungsi detox). Set ini amat sesuai untuk pasangan suami isteri untuk membantu hubungan intim anda.

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Monday, September 30, 2013

Set D Shaklee

Assalamualaikum..

Set D Shaklee adalah untuk penjagaan kulit yang berseri, dan mulus. Ianya dicadangkan untuk mereka yang mengalami masalah jerawat, parut kehitaman, kulit kering, kulit sensitif, kulit kusam dan lain2 penyakit kulit. Ia juga bagus untuk pesakit jantung dan juga berfungsi untuk turunkan kolestrol di dalam badan.

Antara produk Shaklee dalam set D adalah seperti di bawah:


B Complex
- "B" is beauty; B Complex adalah vitamin yang bagus untuk saraf, membantu meninggikan sistem ketahanan badan, mengurangkan stress dan bertindak sebagai penenang.
 

Vita-C
- Sumber kolagen, memberi keanjalan pada kulit, antioksida, melembabkan kulit, mencegah kalenjar dari rosak dan berdarah, membantu hati dalam proses detoksifikasi, dan vitamin c ni bertindak mengikut pelepasan masa.
 Vita-E Complex
- Bertindak sebagai anti-penuaan, anti oksida, menyokong dalam mempercepatkan membaik pulih jantung dan otot.



Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Saturday, September 28, 2013

Kenapa saya join bisnes Shaklee?

Assalamualaikum..

Hari ni saya baru je buat perubahan pada FB, fan page update dan update blog dari masa ke semasa. Bagi saya inilah masa yg berfaedah yang saya habiskan ketika waktu rehat dari bekerja makan gaji. Setiap weekend, saya buat part time untuk bisnes Shaklee. Update blog, buat promosi ke sana sini, buat analisa orang masuk blog ramai mana, cara nak upkan ranking dalam google dan macam2 lain.

Ni gambar saya, kalau nak kenal. Baru je update kat fb saya (ZieShaklee). Nak kasi orang kenal la kan. Kalau tak, susah nak buat bisnes..hehe.


Inilah yang saya akan ajar kawan2 jika join bisnes Shaklee dengan saya. Copy setiap yang saya buat. Masuk group leader yg dah berjaya, ye memang kita ada group kat FB yang akan guide satu persatu macamana nak berjaya macam jutawan2 Shaklee. 

Saya memang dah keje makan gaji dan gaji saya pun dah cukup untuk tampung diri dan keluarga, dapat buat saving dan sebagainya. Pasti ada yang ckp,kenapa masih cari duit,buat part-time macam ni? Ye, bagi saya saya perlu cari alternatif lain utk kebaikan saya dan keluarga. Masa depan kita, kita takkan tahu, kerja makan gaji sampai bila dan syarikat yg kita kerja pun macamana nanti. Lagipun saya kerja swasta, utk pencen nanti saya akan hanya bergantung pada KWSP aje. Bayangkan 20 tahun lagi duit KWSP tu boleh dipakai selama brapa tahun aje. Nilai matawang kita pun semakin turun. Itulah salah satu sebabnya kenapa saya buat bisnes Shaklee. Dan saya akan follow leaders kat atas untuk berjaya.

Selain dari itu, suka untuk saya ingatkan, menjaga kesihatan itu amatlah penting. Saya bukan hanya ingin mencari duit lebih, tapi yang paling utama saya nak jaga kesihatan biar sihat untuk anak dan suami. Bila kita ni sebagai ibu jatuh sakit, bukan saja suami yang susah tapi anak dan seluruh keluarga. Sekarang pun anak2 saya pun mengambil supplement Shaklee. Alhamdulillah mereka selera makan dan kalau demam pun sekejap je dah kebah, dalam sehari dua je..Syukur, saya takkan lupa ini semua atas izin Allah. Penawarnya ada dalam produk Shaklee. Selain itu, amalan sunnah pun takkan saya lupa. Jadi, sambil2 makan dan dapat faedah dari produk Shaklee, saya rasa eloklah kiranya saya share kpd semua orang di luar sana. Mana tau kot2 ada yang mengalami masalah yg sama kan. :)

Untuk merealisasikan impian, sudah tentu kena ada target (aim), kena ada tujuan. Inilah checklist impian saya (checklist ni akan saya update dari masa ke masa):
  1. Jaga kesihatan
  2. Kumpul duit utk masa depan
  3. Penuhkan tabung umrah, nak ajak mak ayah pegi sekali
  4. Tambahkan dan maintain bagi duit belanja bulan2 kat mak bapak & mertua
  5. Boleh bersedekah kepada yang memerlukan
  6. Boleh bantu orang yang memerlukan
Last but not least, sejenak saya mintak kwn2 fikir sblm saya akhiri post kali ini. Di waktu Pagi/tengahari/malam adakah kawan2 makan cukup gizi? Tgk nasik lemak kat bawah tu. Berlemak dan berminyak kan? Kalau area Kerteh ni biasanya manis dalam nasi dan kuahnya tu sure ada.

 

Kalau kita perhatikan juga, selain nasi lemak, lain2 sarapan pagi kita tu ada sayur tak? Protein? Buah-buahan? Karbohidrat? Ye, memang ada karbohidrat ada protein, tapi ada ke sayur dan buah? Mungkin terlebih kandungan lemak/minyak/gula? Dengan Shaklee, anda dah bekalkan khasiat yang ada dalam sayur dan buah dalam diet seharian anda dan juga anda boleh kurangkan kolestrol serta lebihan lemak dalam badan. Jadi, sama2 kita fikirkan untuk kebaikan diri dan keluarga... ;)

Nak harga istimewa?
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
Shaklee ID: 860714
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Set C (Confinement) iaitu untuk ibu-ibu yang berpantang atau yang menjalani pembedahan.

Assalamualaikum..

Hai, salam sihat buat semua. Sekarang ni makin ramai di luar sana yang ingin mencuba supplement ketika berpantang. Kebanyakannya mempunyai sebab iaitu taknak anak panas bila menyusu badan. . Jadi, mereka takkan makan jamu/herba yang kebanyakannya panas dan boleh mengakibatkan anak cirit-birit. Ada juga tak suka makan jamu sebab pahit, tak sedap dan sebaginya.

Di Shaklee, kami ada set sesuai untuk mereka yang sedang berpantang.

1) Alfalfa – milk booster
Alfalfa dicadangkan untuk mereka yang menyusu badan dan juga bagus dalam proses penghadaman makanan. Ia mempunyai enzim penting dalam penghadaman makanan. Biasanya, dalam berpantang ni ada yang mengalami sembelit terutama sekali pada awal kita ingin membuang air besar. Masa tu luka pun masih belum pulih. Selain dari itu, ia juga bagus kerana dapat mengurangkan toksin dalam badan, fungsi detox pun ada juga tu. Bagus ketika berpantang kerana boleh menghilangkan kebas-kebas dan sakit sendi. Ia juga merendahkan kolestrol dalam badan. Wah, bagus kan fungsi Alfalfa.

2) Vitalea/ Multivitamin
Saya pasti semua sudah maklum bahawa selepas bersalin, kita akan banyak kehilangan darah. Oleh itu,ibu-ibu perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Dalam multivitamin ini terkandung zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Untuk ibu-ibu yang berniat untuk menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

3) B Complex
B Complex juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan, bahaya tau kalau kena penyakit meroyan ni, boleh bawa sampai ke tua dan bertambah kronik jika dibiarkan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang. Bagus sekali untuk jaga emosi. Sebab nanti nak menyusu pun kena stabil dari segi emosi. :)

4) Sustained Release Vita-C
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

5) Zinc

 Zinc pula adalah salah satu galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc, ada juga yang tak suka makan sebab hanyir dan sebagainya. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu badan turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

 
Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…

Set A Shaklee untuk kesihatan yang menyeluruh (Optimum Health)

Assalamualaikum..

Ketahui set basic yang perlu dimiliki oleh seisi keluarga iaitu Set A (Optimum Health) atau Family Wellness Programme.
Bak kata orang, dalam satu rumah tu mesti kena ada set A ni. Ia adalah set keperluan dalam tubuh badan kita.

Antara produk yang terdapat dalam set ini adalah seperti berikut beserta fungsinya:

1) Vitalea
  • Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian
  • Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan
  • Menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan
  • Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan
  • Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
  • Melengkapkan nutrient yang kurang
  • Membantu penyerapan zat dari makanan
2) Vita C
  • Anti-oksidan semulajadi
  • Membantuk pemulihan sel seperti luka
  • Baik untuk gusi, tulang,otot dan salur darah supaya sihat
  • Menolong mengurangkan symtom alergi, selsema
  • Membantu dalam penyerapan zat besi
  • Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan
  • Menstabilkan bahan kimia dalam badan
3) B Complex
  • Mengekalkan kesihatan jantung,metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat
  • Menukarkan makanan menjadi tenaga (Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga)
  • Mengurangkan symptom kemurungan dan tekanan
  • Meningkatkan fungsi otak
  • Membantu kelancaran urat saraf
  • Mengelakkan stress
  • Mengelakkan sembelit


Testimonial dari saya sendiri:
Sejak ambil set A Shaklee, saya bertambah sihat dan kurang alergi pada makanan seperti seafood, ayam, ikan, dan daging. Selain dari itu, saya juga alami ekzema yang teruk dan saya sudah tiada ekzema lagi.

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan/pesanan:

Nozilawati Idris a.k.a Nozi
(Shaklee - Independent Distributor)
SMS/whatapps : 012-9518850
Email: erpuzy@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sila like page FB kami : https://www.facebook.com/shakleeforyou

Salam sayang dari Nozi…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...